A facebook

Üdvözlöm az olvasóimat! Mai nap arról az alkalmazásról fogok írni melyet minden nap nyomkodunk manapság. Ez a Facebook.

Forrás: PS:PRovocative


Mi volt a facebook előtt?

Mielőtt belecsapnánk hogy mi az a “fészbúk” nézzük meg mi volt eme nagy közösségi oldal előtt

iWiW

Igen, a Facebook elterjedése illetve megjelenése előtt az iWiW-et használták sokan. A mára megszűnt megoldal meghívásos alapon működött és “karierrje csúcsán” több mint 4 millió aktív felhasználója volt. 2002-ben indult a WiW.hu domain néven de 2005-ben megváltoztattak iWiW.hu-ra. 2010-ig piaci részesedése nőtt de 2011-től a Facebook terjedésével csökkent a részesedés. 2014. június 30-án inaktívvá vált az oldal és megszűnt.

Forrás: Wikipédia

myVIP

A legnépszerűbb közösségi oldal a facebook megjelenéséig. Emiles regisztráció alapján működött és működik a mai napig. A facebook magyar elődje jelenleg a legutóbbi felmérések szerint kb. 500000 fős látogatási számmal

Forrás: Wikipédia

Na akkor, a Facebook

Eredetileg a Thefacebook hívták. 2004-ben alapította Mark Zuckerberg és manapság a legnagyobb közösségi oldal ami már több mint 2 milliárd felhasználóval rendelkezik. Leghíresebb funkciója a “Like” azaz Lájk ami a tetszés megnyilvánulására készült. 2011-től kezdve már videóchatelni is lehet. Az oldal jelenleg 207 országban és 37 nyelven elérhető. Érdekesség hogy Kínában be van tiltva.

Ez lett volna egy rövid összefoglaló a Facebookról és a Facebook előttről

Köszönöm hogy végigolvastad!